Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Την Κυριακή  18  Ιουνίου έγινε η βράβευση 192  Ηλείων μαθητών από το Παράρτημα Ν.Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς μαθηματικών
 <<Παιχνίδι και Μαθηματικά>> σε διπλή εκδήλωση σε Αμαλιάδα  και Πύργο.
 Στις 10.30 π.μ το πρωί πραγματοποιήθηκε η  πρώτη εκδήλωση στο Λαζαράκειο Δημοτικό   Μέγαρο Αμαλιάδας  για τους μαθητές της Αμαλιάδας και Δήμων του κάμπου.
Στην αίθουσα είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από διακριθέντες μαθητές ,γονείς,δασκάλους.
Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας   του παραρτήματος κ.Τσόπελας  Ιωάννης .
Κατόπιν έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Κουσινιώρης Γεώργιος. 
Παραθέτουμε την ομιλία του:

'' Ο Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικών Σχολείων, Δημόσιων και Ιδιωτικών, της Ελλάδας διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεξάγεται κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο και είναι διάρκειας δυο ωρών. Τα κοινά θέματα για όλα τα σχολεία τα συντάσσει η Επιτροπή Διαγωνισμού του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:
·         Θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας
·         Θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές
·         Θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη για να λύσουν ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα τα οποία δεν είναι απαραίτητο να απαιτούν υπολογισμούς.
Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω του μεγέθους του ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στο νομό μας αν δεν τον είχαν αγκαλιάσει οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.
Στο σημείο αυτό να πούμε ότι από τον κανονισμό του διαγωνισμού βραβεύεται ο μαθητής κάθε τμήματος που έχει την καλύτερη επίδοση και σε περίπτωση ισοβαθμίας όλοι όσοι ισοβάθμησαν.
Να τονίσουμε, επίσης, την ουσιαστική συμβολή τόσο στην προβολή του διαγωνισμού όσο και των άλλων δραστηριοτήτων του Παραρτήματος των τοπικών μέσων ενημέρωσης τα οποία θερμώς ευχαριστούμε.
Τέλος να σημειώσουμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Παράρτημα θα διοργανώσει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών που προτίθενται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Θαλής» και στον τοπικό διαγωνισμό «Δημήτρης Ζούνης» για τους μαθητές της Α Γυμνασίου.
Αφού ευχαριστήσουμε το Δήμο Ήλιδας για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους όσοι βοήθησαν να γίνει η σημερινή εκδήλωση, να ευχηθούμε στα παιδιά μας καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες και σε όλους καλό καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ πολύ.''



 Ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος κ.Κουσινιώρης Γεώργιος
Κ.Ζώτος Ευάγγελος  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Μ.Ε 
Δήμαρχος Δ,'Ηλιδας κ.Χριστοδουλόπουλος  Χρήστος






Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο κ.Ζώτος Ευάγγελος μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Μ.Ε ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς τους  και έδωσε πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για την μελλοντική πρόοδο των παιδιών, ο Δήμαρχος της πόλης κ.Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς τους  .Η εκδήλωση   συνεχίστηκε με την βράβευση.


Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ν.Ηλείας με τον κ.Ζώτο Ευάγγελο


Φωτογραφίες από την Βράβευση των μαθητών.




Στις 5.μ.μ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου στον Πύργο για τα παιδιά των δήμων Πύργου ,Ζαχάρως ,Ολυμπίας και  Κρεστένων.Στην αίθουσα είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από διακριθέντες μαθητές ,γονείς,δασκάλους.Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας   του παραρτήματος κ.Τσόπελας  Ιωάννης .
Κατόπιν έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος Κουσινιώρης Γεώργιος. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών , ο κ.Ζώτος Ευάγγελος μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Μ.Ε ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους γονείς τους  και έδωσε πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για την μελλοντική πρόοδο των παιδιών.Η εκδήλωση   συνεχίστηκε με την βράβευση.
 Μπορείτε να παρακολουθήσετε  αποσπάσματα από την τελετή βράβευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου