Τρίτη 27 Ιουνίου 2023




3o ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ







3Ο ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ 10 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ» διοργανώνει από 10 έως και 14 Ιουλίου 2023 σε Πύργο και Αμαλιάδα το 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην ΣΤ Δημοτικού  και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το Θερινό Μαθηματικό Σχολείο θα πραγματοποιείται καθημερινά το πρωί από 9.00  έως 13.00 .

Ø  Στο 2ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Πύργου  ,Ζαχάρως , Αρχαίας Ολυμπίας , Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ø  Στο 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Δήμων Ήλιδας ,Πηνειού ,Ανδραβίδας - Κυλλήνης . Στο 3ο Θερινό Μαθηματικό σχολείο οι μαθητές θα παρακολουθήσουν :

·         Διαγωνιστικά Μαθηματικά από τα μέλη Του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας και τον Σχολικό Σύμβουλο των Μαθηματικών ν.Ηλείας κ.Οικονόμου Φώτιο .

·         Μαθηματικούς Γρίφους από τη σχολική σύμβουλο των Μαθηματικών ν. Αχαΐας κ. Μπαλωμένου Αθανασία και την μαθηματικό κ.Σουλιώτη Σπυριδούλα .

·         Εφαρμογές Πληροφορικής στο Εργαστήριο από το Σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής κ. Μαρίτσα Αντώνη και το καθηγητή πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ.Τσάκαλη Ευάγγελο.

·          Μαθήματα Αστρονομίας από τη σχολική σύμβουλο Φυσικών Ν.Ηλείας κ. Μπίρμπα Μαρία.

·          Escape Game:“ Maths for a Sustainable Future ” από τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας κ.Κουζούλη Σοφία.

·         Σκάκι και Μαθηματικά  από τον υπεύθυνο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου  κ. Σιγούρο Μιχάλη.

Κάθε μαθητής με την εγγραφή του (κόστους 20Î) θα παραλάβει :

·         τον φάκελο στον οποίο τα υπάρχουν φυλλάδια ασκήσεων , και τα υλικά που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου

·         4 τεύχη του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης (για το Δημοτικό) ή 4 τεύχη του Περιοδικού Ευκλείδης Α (για το Γυμνάσιο)

·         βεβαίωση συμμετοχής από το Θερινό Σχολείο αλλά και αναμνηστικά  δώρα , μπλουζάκια κ.α

Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών και των Γυμνασίων του Ν.Ηλείας αλλά και τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας να στηρίξουν και να διαδώσουν τη δράση αυτή στους μαθητές .                                                                                                                          Καλούμε τους αξιότιμους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν          στο 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας συνδυάζοντας διακοπές στην όμορφη Ηλεία με μια εμπειρία γνώσης και δημιουργίας. Στην δράση αυτή του Παραρτήματος ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  έχουμε την αμέριστη υποστήριξη :

·         Της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλου Βασίλειου.

·         των Δήμων Πύργου και Ήλιδας .

·          της Δ/ντριας του 2ου ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ κ. Μπουροπούλου Νικολίας  και του Δ/ντη του 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ κ. Κωνσταντούλα Κωνσταντίνου,

·         Των μέσων ενημέρωσης του Νομού μας και των χορηγών οι οποίοι αναγράφονται στην αφίσα μας και την οποία θα βρείτε  στην ιστοσελίδα μας emeileias.blogspot.com

Πληροφορίες –Εγγραφές στα τηλέφωνα :

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟY : Καλαμπόκα Αθηνά  - 6938439938

                                                  Δημόπουλος Νικόλαος  -6995804520                                          

                                                  Κόρδας Τιμόθεος - 6974116632

                                                   Μικελόπουλος Δημήτρης   - 6977695437  

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ :   Τσόπελας Ιωάννης         -6978267062

                                                             Δεδότση Βασιλική          -6974882035

                                                             Κουσινιώρης Γεώργιος  -6977300692

                                                           Παπαδόπουλος Άγγελος   -6946040260

    Εγγραφές μπορούν να γίνουν ακόμα και την Δευτέρα 10 Ιουλίου που είναι και η έναρξη του 3ου  Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας.

Αίτηση Συμμετοχής:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου