Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗ

Έναν λαμπρό επιστήμονα και έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ένα “κόσμημα” της πανεπιστημιακής κοινότητας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, βράβευσαν τη Κυριακή 16/02/2020 το Παράρτημα  Ε.Μ.Ε. Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» και ο Δήμος Πύργου.

Ο λόγος φυσικά για τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Μπουντουβή, ο οποίος και παραβρέθηκε στον Πύργο για να λάβει την τιμητική αυτή διάκριση, μπροστά σε πλήθος κόσμου, το οποίο κατέκλυσε το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
-Ανδρέας Μπουντουβής Πρύτανης Ε.Μ.Π.
«To E.M.Π. μπορεί να βοηθήσει την Ηλεία σε πολλούς τομείς»
Ο  κ.Μπουντουβής στην ομιλία του, τόνισε πως είναι πάρα πολύ συγκινημένος για αυτή την τιμή που του έγινε και μεταξύ άλλων ανέφερε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σαν επιστήμονας, μέχρι να φτάσει φυσικά σε αυτή τη μεγάλη διάκριση, να ηγείται ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας. Μάλιστα στάθηκε και στην ζωή του στον Πύργο σαν παιδί αλλά και σαν νεαρός μέχρι να έρθει η σημερινή καταξίωση.
-Αργύρης Φελλούρης Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας 
«Ο Ανδρέας Μπουντουβής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο»                                                           

 «Ο Ανδρέας Μπουντουβής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον αγαπάει τα μαθηματικά και τα θέματα που ασχολείται έχουν πάρα πολλά μαθηματικά, οπότε η μαθηματική εταιρεία για την εξαιρετική του προσφορά στην εκπαίδευση, αποφάσισε σήμερα τη βράβευση του, μαζί με το παράρτημα του νομού Ηλείας. Είναι πολύ καλή η συγκυρία και ευτύχημα που είναι πρύτανης ο Ανδρέας Μπουντουβής για το Πολυτεχνείο καταρχήν και κατ’ επέκταση  και για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και για το νομό Ηλείας απ’ όπου κατάγεται».

-Ιωάννης Τσόπελας(Πρόεδρος του παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος»)                                                                                                                                Είναι μία μεγάλη μέρα για τον Πύργο, για την Ηλεία η σημερινή παρουσία σας»   Ο κ. Ιωάννης Τσόπελας Πρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος» τόνισε για την πρωτοβουλία της βράβευσης του κ. Μπουντουβή.
«Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας νομού Ηλείας Ιππίας ο Ηλείος και ο Δήμος Πύργου διοργανώνουν τη σημερινή εκδήλωση προς τιμή του Ηλείου Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μπουντουβή. Είναι μία μεγάλη μέρα για τον Πύργο, για την Ηλεία και μεγάλη τιμή που είναι σήμερα κοντά μας ο κύριος Πρύτανης».                                                                                                                      -          
-Τάκης Αντωνακόπουλος     Δήμαρχος Πύργου                                
«Ο κ. Μπουντουβης θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας»                                             
                                                                                                                                                                                                                       
Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος αναφερόμενος στην βράβευση του πρύτανη του Ε.Μ.Π. δήλωσε.«Σήμερα βραβεύουμε τον κ. Μπουντουβή, έναν εξαίρετο άνθρωπο και πανεπιστημιακό. Είναι μία κίνηση τιμής σε αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο που ξεκίνησε από τον Πύργο, από το γυμνάσιο Αρρένων, από τις γειτονιές της πόλης μας και έφτασε στα υψηλότερα σημεία κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης και της διάκρισης. Χαιρόμαστε για αυτή τη διάκριση και βεβαίως προσδοκούμε η θέση την οποία έχει, να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας .                                                                                                                      
-Βασίλης Γιαννόπουλος ( Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ): 

                                       
«Αποτελείτε τον πιο σημαντικό πρεσβευτή της περιοχής μας όχι
μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό»
-Μιχάλης Κατρίνης Βουλευτής ΚΙ.ΝΑΛ  Ν.Ηλείας
 Είναι τιμή και χαρά για τον τόπο μας να αναδεικνύει ανθρώπους όπως ο κ. Μπουντουβής. Τέτοιες εξέχουσες προσωπικότητες, τόσο ως επιστήμονες όσο και ως άνθρωποι, πρέπει να είναι παράδειγμα για κάθε Ήλειο πολίτη και κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Είμαστε πάντα δίπλα σας σε τέτοιες εκδηλώσεις. 
Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης  ήταν ο κ. Σκαλτσάς Αντώνης  μαθηματικός στο 1ο ΓΕΛ Πύργου και συμμαθητής του κ.Μπουντουβή  , η κ.Σασσάλου Φωτεινή Εκπαιδευτικός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου που φοίτησε ως μαθητής ο κ.Μπουντουβής και η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π.  κ. Λαμπροπούλου Σοφία.                                                                                         Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε όταν η κ. Κοτρέτσου παρουσίασε το τετράδιο  μαθηματικών του μαθητή Μπουντουβή Ανδρέα από το αρχείο του συζύγου της μαθηματικού Δημήτρη Ζούνη 
















Στην σημαντική αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ευγενιδείου Πλανηταρίου  και Αστροφυσικός κ.Σιμόπουλος Διονύσιος , με τη σύζυγό του μαζί με τον  υπεύθυνο  ΕΚΦΕ ΗΛΕΙΑΣ  κ.Καλογήρου  Ηλία 


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.ΚΕΣ  Δυτικής Ελλάδας κ.Μπαλωμένου Αθανασία(αριστερά) με τη Γενική Γραμματέα του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ.Δεδότση(δεξιά)   

Παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Αλεξανδρόπουλος Κώστας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Κυριαζής Νώντας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Νικολούτσος , η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κ. Κοκκαλιάρη Νίκη , ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Αργυρόπουλος Ιωάννης, πολλοί συμμαθητές του κ. Μπουντουβή , διευθυντές Σχολείων ,μαθητές , εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες του νομού Ηλείας.

Από δεξιά : ο Αντιπερειφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος , ο Δήμαρχος  Ζαχάρως κ.Αλεξανδρόπουλος , ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π.  κ. Μπουντουβής , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Κυριαζής και ο βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ  κ Κατρίνης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Νικολούτσας (αριστερά) , ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ. Μπουντουβής  και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας Δ. κ.Κοκκαλιάρη 


από αριστερά : Ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Φελλούρης , η Γενική Γραμματέας του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ.Δεδότση , το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  Ε.Μ.Ε  κ.Καλαμπόκα , ο έφορος Βιβλιοθήκης του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ. Αρβανιτάκης ,ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ν.Ηλείας κ.Τσόπελας ,ο κ.Σκαλτσάς μαθηματικός 1ΟΥ ΓΕΛ Πύργου ,η συντονίστρια ΠΕ03 ΠΕ.ΚΕΣ Δυτ.Ελλάδας  κ. Μπαλωμένου  ,ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ.Μπουντουβής , ο πρώην πρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ.Γιάνναρος ,η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. κ.Λαμπροπούλου, ο ταμίας του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ.Κόρδας Τιμόθεος, ο μαθηματικός κ. Λαμπρόπουλος,ο ειδικός Γραμματέας του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ.Δημόπουλος Νικόλαος , ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Ηλείας κ. Κουσινιώρης και το μέλος του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Ηλείας κ.Μικελόπουλος.

Την ομιλία του κ. Μπουντουβή  την παραθέτουμε ΕΔΩ
Την ομιλία του κ.Φελλούρη την παραθέτουμε  Εδώ 
Την ομιλία του κ.Τσόπελα την παραθέτουμε Εδώ
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα μέσα επικοινωνίας του νομού μας έντυπα και ηλεκτρονικά ,την ΕΡΤ , την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό Ο.Ρ.Τ. που στήριξαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου